Peter

 

Ik ben geboren in Zaanstad op 12 mei 1960 en groeide op met mijn zus Mireille Schaart en broer Frank in een gelovig en muzikaal gezin. Al op jonge leeftijd was het mijn verlangen met muziek God te gaan dienen.

Na te zijn afgestudeerd aan het conservatorium in Amsterdam als docent en violist, heb ik vijf jaar op christelijk conferentiecentrum ‘De Burght’ gewerkt, als hoofd programma’s.
In die periode leerde ik het duo Elly en Rikkert kennen met wie ik 7 jaar als vaste begeleider (synthesizer en viool) heb samengespeeld.

Daarna werkte ik 20 jaar als artistiek producer van de jaarlijks uitkomende Opwekking-cd’s en bundel Opwekkingsliederen.
Ik leidde het jaarlijkse “Zangfestijn” en de muziek tijdens de pinksterconferentie.
In de Opwekkingsbundel staan 22 van mijn eigen liederen en meer dan 60 vertalingen.

In 1999 richtte ik samen met mijn broer Frank stichting “Bouw Uw Troon” op.
We gaven een serie cd’s uit en organiseerden jaarlijks de Cursus voor Aanbidding en Bediening en talloze liedschrijversdagen en Inspiratiedagen,onder meer met Graham Kendrick en Elly en Rikkert.

Nog steeds is het mijn passie God te aanbidden en middels liederen en muziek anderen daarin mee te nemen.

In 2011 maakte ik mijn eerste soloalbum “In Uw Schaduw” met eigen luisterliedjes, gebaseerd op de psalmen.
Naast het trainen van aanbiddingsteams en liedschrijvers geef ik ook viool en pianolessen (onder meer bij “Elevate” in Veenendaal).
Samen met Carin leid ik het interkerkelijke koor “Eén En Anders” en als ambassadeurs van “Compassion” zetten we ons in voor kinderen in armoede.

Mijn verlangen is meer te gaan ervaren van de heerlijkheid van God in ons leven en gezin, in de kerken, en in de wereld.