NIEUWSBRIEF – DECEMBER 2021

TERUGBLIK EN BEMOEDIGING!

DANKBAAR

We willen even met jullie terugblikken op het afgelopen jaar. Wat zijn we dankbaar voor alle mooie dingen die God ons gaf te doen! Wat zijn we dankbaar voor alle vrijwilligers en ook de betrokkenheid van zo veel mensen die om ons heen stonden! We kochten dit pand een week voordat corona uitbrak op 20-02 2020. Dat liet ons meteen zien dat mensen plannen kunnen maken maar dat God uiteindelijk bepaalt wat er gebeurt. Veel van de dingen die wij in gedachten hadden konden op die manier niet doorgaan. Maar toch had God een plan. Dit huis mag een centrum van aanbidding zijn en een creatief centrum waar muziek, dans, schilderkunst en andere schoonheid van God tot uiting komt. Maar ook een toevluchtsoord waar velen op adem komen in Gods aanwezigheid!

HIS HOMEBASE

Het hele jaar door staan de deuren van His Homebase iedere maandag t/m vrijdag om 9.00 open voor aanbidding en gebed. Ook iedere maandagavond ontvangen we bezoekers om samen God groot te maken en elkaar in Zijn aanwezigheid te ontmoeten. Dit gebeurt met mensen vanuit veel verschillende denominaties, generaties en culturen! Regelmatig is de leeftijd van 9 tot 80, er komen mensen uit de buurt, maar ook met achtergronden uit Kazachstan, Iran, Zuid Afrika of Taiwan. We vertegenwoordigen vele kerken van Hervormd tot Pinkster! Op vrijdagavond staat er een Sabbatsmaaltijd klaar waar we veel gasten mogen ontvangen.

GASTEN

Over gasten gesproken, we hebben dit jaar ruim 50 gasten mogen ontvangen in onze twee retraite appartementen. (Lied)schrijvers, zendelingen, voorgangers, leiders of mensen die rust en stilte zoeken of Gods leiding voor hun leven. Ze deden mee met de aanbidding, aten mee met de sabbat en hadden hun eigen verblijf om retraite te houden. Een aantal van hen werd door ons gecoacht op het gebied van liedschrijven of om hun bestemming te vinden en er was ruimte voor gebedspastoraat.

SONGWRITERS

Wat zijn we ook dankbaar om vele songwriters te mogen coachen en inspireren! Peter gaf velen van hen training of hielp bij de voorbereiding van een album. Ook Carin mocht daarin aanmoedigen en ondersteunen. Het Increase Songwriter Retreat mocht afgelopen twee zomers gewoon doorgaan met een grote groep mensen uit Nederland en België! In januari hopen we weer te starten met de Songwriter Community meetings!

DE NIEUWE GENERATIE: KINGDOM KIDS

Nieuw dit jaar was de start van Kingdom Kids waarin iedere maand een volle dag toerusting en training was. Er zijn inmiddels zo’n 20 kids tussen 9 en 17 jaar uit het hele land die we met geweldige stafleden trainen! Wat een voorrecht om in deze nieuwe generatie te mogen investeren. In augustus mochten we met hen op zendingsreis naar België om acht dagen lang te zingen en dansen in vele steden en pleinen. Ook deden we een digitale outreach waarbij we oa deze videoclip met een eigen geschreven lied (door 12-15 jarigen!) maakten: Videoclip Kingdom Kids
We maken onderdeel uit van het wereldwijde netwerk van Kings Kids en hadden in oktober een geweldige conferentie met 300 deelnemers uit 20 landen! Aankomende zomer hopen we met de groep naar Polen en Tsjechië te gaan.

MANNA VOOR ELKE DAG

Een jaar geleden begon Carin te werken aan “Manna voor elke dag” en eind september 2021 mocht het boek op een feestelijke presentatie worden gelanceerd. Dankbaar dat dit dagboek met de Bijbelse kalender en feesten inmiddels op vele honderden plaatsen in Nederland en België terecht is gekomen! We bidden dat dit boek velen mag inspireren!
Momenteel wordt gewerkt aan een bijbehorend album “Manna voor elke dag” met 12 liedjes bij de 12 maanden, samen geschreven met andere liedschrijvers/muzikanten. We hopen dat dit project in maart is afgerond en we zoeken nog sponsors.
Klik hier om het digitaal in te kijken of te bestellen:

IN HET LAND

We zijn enorm dankbaar met de mooie beweging van Presence waarbij God aanbeden wordt in iedere hoofdstad van iedere provincie. We waren betrokken bij Malieveld, Utrecht, Maastricht en Arnhem waar Peter verschillende keren mee speelde op viool en we voelen ons verbonden met dit machtige werk van God!
We zijn ook zo bevoorrecht voor de spreekbeurten, conferenties en trainingen die we mogen geven, of waar we aanbidding mogen leiden of muzikaal begeleiden. Peter heeft weer op vele plekken zijn viool mogen laten klinken. Op Nederland Zingt zijn een aantal liederen terug te luisteren via https://m.youtube.com/watch?v=2QBRJ4dmgzo.
Zo mogen we op allerlei manieren in en vanuit His Homebase Gods aanwezigheid uitnodigen!

ISRAËL

We zijn uitgezonden vanuit het huis van aanbidding in Jeruzalem en we bidden dagelijks voor de gemeenschappen daar en voor het land, Gods volk.
De Israëlreis afgelopen februari is helaas geannuleerd wegens C regels en ook in mei (en daarna juli) is het niet gelukt om naar Israël af te reizen. Bidden jullie dat dit (mede ivm boek Manna en mogelijke serie erbij) spoedig lukt?

VACATURES

Wat mogen we toch veel mooie mensen ontvangen en zo regelmatig pastoraat, bevrijdingsgebed en betrokkenheid geven. Bidden jullie mee voor meer vrijwilligers die ons hierin kunnen ondersteunen? Ook zijn we op zoek naar een coördinator voor de retraites en vrijwilligers. Ben je geïnteresseerd, neem vrijblijvend contact op!

UITDAGING EN KANS

Natuurlijk is de afgelopen tijd financieel ook heel erg uitdagend voor ons geweest nu er zoveel concerten en activiteiten vanwege de pandemie niet door gingen. We hebben hierdoor meer dan ooit de kans gekregen om juist op het gebied van financiën rond dit grote pand ook steeds meer te leren vertrouwen op God die de Grote Voorziener is en wat heeft Hij op wonderlijke wijze voorzien!
Manna voor elke dag, Hij gaf ons telkens weer ons dagelijks brood, alle eer aan Hem! Wil je samen met ons investeren in dit mooie werk? Wil je partner worden van de nieuwe projecten die we komend jaar hopen te gaan doen? Wil je bijdragen aan het onderhoudsproject in 2022 (kosten geschat op 20.000 euro), dan nodigen we je uit om ons (maandelijks) te supporten.

BEMOEDIGING

Wij wensen jullie Gods zegen toe deze feestdagen en hopen dat jullie met Manna voor elke dag geïnspireerd worden door Gods feestdagen!
We zien er naar uit jullie allemaal weer te mogen ontvangen in His Homebase!
Tot slot een bemoediging voor het komende seizoen:
Warme groet en shalom!
Peter en Carin van Essen