Update Stichting Increase November 2023

 

Mooie start nieuw seizoen

 

Wat hebben wij een mooie start gemaakt van het nieuwe seizoen!
Graag willen we je met deze nieuwsbrief op de hoogte stellen van al onze activiteiten en ontwikkelingen. Na de zomer begonnen we meteen met een Songwriter Retreat waar 35 liedschrijvers uit het hele land kwamen om samen met ons en drie Engelse songwriters liederen te schrijven naar Gods hart!Daarna volgde de CEVMA conferentie voor christelijke media uit heel Europa maar ook het Midden Oosten en Afrika waren vertegenwoordigd. We mochten iedere dag de aanbidding leiden met elke dag een andere bezetting en op zondag de Kingdom kids!

Kingdom Kids

 

We stonden op straat in steden als Venlo, Maastricht, Aken, Keulen en Luik en het was prachtig te zien hoe vrijmoedig de jongeren op mensen afstapten en baden.

Komend jaar gaan we iedere maand op pad naar een stad in Nederland of een instelling zoals pas in het centrum van Apeldoorn of bij het Leger des Heils met (ex)verslaafden waar we samen pannenkoeken aten, dansten en zongen, voor de mensen baden en ze persoonlijke kaarten mee naar huis gaven. Ook staan er drie zendingsreizen en een Family Camp op het programma voor komend jaar. We hebben een geweldig team en grote groep deelnemers van alle generaties!

Kijk op Facebook of Instagram @kingdomkidsnl voor de mooie getuigenissen en wees welkom om mee te gaan!

His Homebase

 

Wat een voorrecht om iedere werkdag de dag te beginnen met aanbidding. Mensen komen vanuit verschillende steden en kerken en samen maken we God groot, zingen we de Bijbel, luisteren we naar Zijn stem en doen we voorbede. Iedere dag zegenen we Israël.

Sinds 7 oktober heeft dit een diepere lading gekregen. We voelen ons verbonden met Gods volk en willen voor hen op de bres staan. Dit doen we ook door verbonden te zijn met huizen van gebed wereldwijd en we deden al regelmatig mee met een Global Watch en volgen internationale Zoombijeenkomsten. Ook schreef Peter een prachtig lied Jeruzalem, hier te beluisteren met een bijbehorende inspirerende vlog.

Een nieuwe mogelijkheid was om op 31 oktober live de huiskamer in te gaan met aanbidding samen met Presence via Family7! Wat een voorrecht om op deze duistere Halloweendag Gods licht en leven te brengen en gezamenlijk voor Israël te bidden. We hebben enorm veel reacties ontvangen. Deze bijzondere bijeenkomst is hier terug te kijken.

Mooi om zoveel talent te helpen ontwikkelen. Ook dit seizoen is er weer een flink aantal leerlingen van alle generaties die lessen volgen bij Peter in Songwriting, pianobegeleiding, vioolles, improvisatie enzovoort. Deze lessen leiden regelmatig tot mooie nieuwe liederen en opnames. Ook ondersteunen we zo de aanbidding in tal van kerken en gemeentes.

Manna voor elke dag

 

Wat zijn we dankbaar dat alweer de derde druk van het boek Manna voor elke dag het land doorgaat en nog steeds zijn er velen die enthousiast zijn om meegenomen te worden in de reis met Gods kalender en feesten!

Het blijkt ook zo actueel en profetisch te zijn na wat er op 7 oktober in Israël is gebeurd! De website www.mannavoorelkedag.nl is vernieuwd en we hopen dat velen weer het boek bestellen en gezegend worden!

December actie: in de maand december wordt iedere bestelling leuk ingepakt en bij ieder boek doen we een gratis album manna voor elke dag!

Kenia en Litouwen

 

Velen van jullie weten dat Carin is opgegroeid in Kenia en haar ouders hebben daar een prachtig levenswerk en vele kerken die gesticht zijn in de krottenwijken van Nairobi met schooltjes en voedingsprojecten onder de allerarmsten!

In juni was Carin op een conferentie waar 7000 mensen waren maar iedere keer plaatste God haar bij de Kenianen. Mooie ontmoetingen en contacten en de meest bijzondere was wel de ontmoeting met de First lady van Kenia, mama Rachel, de vrouw van president Ruto!

Er is een mooie samenwerking ontstaan en op 4 december vertrekt Carin voor acht dagen naar Mombasa en Nairobi om twee dagen te spreken op een groot jeugdkamp met 150 tieners uit kindertehuizen, krottenwijken en arme moslim wijken. Daarna gaat ze naar Nairobi en zal weer bij tieners op een project met zorgboerderij spreken en in één van de kerken in de krottenwijken. Bidden jullie mee voor deze bijzondere week?

In januari zullen we met Graham Kendrick en Lucy Grimble de liedschrijvers in Litouwen en omliggende landen toerusten.

Bouw je mee?

 

Wat zijn we dankbaar dat we in de afgelopen vier jaar meer dan 1000 aanbiddingsmomenten hebben gehad in His Homebase, meer dan 10 zendingsreizen mochten maken en meer dan 80 retraitegasten mochten ontvangen. Dat velen God hebben ontmoet, geraakt zijn en bovenal dat God dagelijks werd verhoogd en Zijn troon gebouwd!

Wat zijn we dankbaar voor ál die mensen die met ons meebouwen aan His Homebase en Stichting Increase! Zonder velen van jullie zouden we dit werk nooit kunnen doen.

Bouw ook mee door partner te worden!
Samen staan we sterk in Gods koninkrijk! Hoe kunt u partner worden?
– Door als vrijwilliger mee te werken
– Door mee te gaan op outreach
– Door voorbede te doen
– Door maandelijkse financiele steun

Neem contact met ons op of wordt donateur. Door jullie gift of maandelijkse donaties kunnen wij Gods aanwezigheid brengen aan hen die het nodig hebben, kunnen wij de grenzen over om Gods liefde uit te delen en kunnen wij His Homebase draaiende houden. Hij die het goede werk in ons begonnen is zal het afmaken!

Stichting Increase heeft een ANBI status (dus giften zijn aftrekbaar van de belasting) en een sterk bestuur wat wijs omgaat met de inkomsten. Nu alle prijzen omhoog gaan en ons werk zich uitbreidt, zoeken wij met name naar maandelijkse donateurs.

Geef een gift

 

Dank voor je betrokkenheid en jouw gebeden. Wij voelen ons echt gedragen.
Warme groet en Gods Zegen!Peter en Carin van Essen
Stichting Increase
Contact
 

Peter en Carin van Essen
Frankenlaan 38
7312 TD Apeldoorn
Nederland
T 0031 636120585
stichtingincrease@gmail.com

Geef een gift
Of via de bank:
NL54INGB0007380263
t.n.v. Stichting Increase
KVK 65937473
RSIN 856324565