Hieronder weer een nieuwe update van ons werk voor Stichting Increase en His Homebase. Wij hopen dat het jullie weer zal inspireren! Download hier de PDF

Update Stichting Increase Juni 2024

Dopen in waterton en aanbidden in sneeuw

Wat kijken wij dankbaar terug op het afgelopen seizoen! Wat is er veel gebeurd sinds onze laatste nieuwsbrief van november 2023. (open hier de PDF)

Het begon in december met Carins bijzondere reis
naar het land van haar jeugd Kenia. Ze mocht spreken op een groot jeugdkamp van 160 kids uit krottenwijken, achterbuurten en een weeshuis in Mombasa waarvan een flink aantal moslims! Uiteindelijk mocht ze met leider Julius Mutua ruim 30 tieners dopen in een regenton!

Ook de tijd in Nairobi was kostbaar bij Jolanda Odiyo waarbij ze het werk van de straatjongens mocht leren kennen en mee de krottenwijken in mocht om oa een alleenstaande moeder te troosten die twee weken ervoor haar dochtertje verloor door brand in hun huisje/krotje. Ze sprak in de kerk in Gatina krottenwijk van Stichting New Hope van haar ouders en ontmoetten de leiders.

In januari vertrokken we naar een hele andere (witte!) wereld om samen met Graham Kendrick en Lucy Grimble en haar man Tom in Litouwen naast Belarus een onvergetelijke Songwriter Retreat te leiden met ruim 40 liedschrijvers uit het hele land en Letland. Niks mooiers dan het toerusten, activeren en bemoedigen van jonge en oude, ervaren en beginnende liedschrijvers/aanbidders/levieten!


His Homebase – Huis van verrassingen

Wat hebben we weer veel mogen mee maken in huis, iedere keer worden we verrast door nieuwe bezoekers, prachtige gelegenheden en mooie samenwerkingen. En je kunt zeker spreken dat afgelopen half jaar samenwerking centraal stond.

Zo stapte Chris Stoffer van de SGP de eerste dag van het nieuwe jaar binnen om ZIjn zegen te bidden over ons land en Israël en mochten we afgelopen maanden op wonderlijke manier door God aan elkaar gegeven zijn. Zie volgend kopje.

Ook mochten we Hananya Naftali uit Israël verwelkomen, een voorrecht om een mooie avond met hem te houden. Graham Kendrick sprak op een songwriters community en samen leidden we een generatie praise op de Betteld in Zelhem.

We vierden de Bijbelse feesten met verschillende groepen zoals een Messiaans Joodse familie bestaande uit 70 personen! Zo mooi alle nieuwe verbindingen die God geeft! Vele muzikanten en liedschrijvers werden getraind en lieten hun mooie liederen horen.

Er kwamen mensen tot geloof en nieuwe gelovigen groeiden tijdens de ochtendaanbidding, bijvoorbeeld in het verstaan van Gods stem. Hier gaan we komend seizoen nog veel meer mee doen, want in september starten we in His Homebase samen met Hans en Elly Maat de Lifeschool! Geweldig om niet alleen met hen samen te werken maar ook met de vele sprekers uit het land! Op de informatieavond kwamen bijna 50 geïnteresseerde deelnemers.

Stichting Increase
Samenwerking groeit!

Wat is het heerlijk dat we afgelopen seizoen met onze Stichting Increase veel mochten samenwerken met verschillende bedieningen en organisaties. Het lijkt wel of God organisaties steeds meer samensmeedt en we hebben afgelopen maanden echt bijzondere dingen meegemaakt!

We genoten ervan twee keer samen te werken met Graham Kendrick, een generaal op het gebied van aanbidding.

We trokken veel op met Wim en Gea Hoddenbagh en brachten samen een dag door in Brussel bij de EUropean Coalition for Israel om te bidden voor Europa en israël. Vandaar uit deden we verslag en baden we samen met Bert-Jan en Miriam Ruijssen en Chris Stoffer. Toen ontstond het idee een paar dagen later op de Dam te zingen, God te aanbidden en voorbede te doen voor Israél waarbij we samenwerkten en ook alle kerkelijke achtergronden verenigd waren. Kijk hier de uitzending op de Dam terug!

Ook ontstond het idee om te bidden in Brussel in het Europese Parlementsgebouw en de drie dagen voor de verkiezing konden we daar drie teams heenzenden. Hier hopen we binnenkort vervolg aan te geven. En zo vergroot God ons gebied en onze samenwerking!

Op straat met jong en oud
– Kingdom Kids –

Afgelopen maanden mochten we ook weer regelmatig met de Kingdom Kids op straat staan in Arnhem, Amersfoort, Zwolle en Maastricht, waarbij we deze laatste outreach in samenwerking deden met Stichting Presence van Wim en Gea Hoddenbagh. Zo geweldig dat er steeds meer gezinnen, tieners maar ook 65+ers mee gaan om Gods liefde uit te dragen! Ook stonden een aantal Kingdom Kids op de SIngin van Opwekking.

En maakten we ons op voor een bijzondere reis naar Israël waarbij we op Schiphol stonden en net voor vertrek ons vliegtuig niet ging. We hebben samen een kostbare tijd doorgebracht bij Teen CHallenge in Heerhugowaard en hopen nu in oktober van dit jaar te gaan.

Op dit moment zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor de zomerreizen naar Frankrijk en Litouwen in augustus. Twee mooie teams van verschillende leeftijden en achtergronden maken zich klaar om een deel van hun vakantie apart te zetten voor God deze levensveranderende reizen om als discipel te gaan waar Hij zendt, altijd weer een enorm avontuur. Sponsoring van deze reizen (ook wij betalen allemaal zelf onze kosten!) en ondersteuning in gebed van harte aanbevolen!

Kijk op Facebook of Instagram @kingdomkidsnl voor mooie getuigenissen en wees welkom om met ons mee te gaan!

Kado vijftigste verjaardag: Alaska!

Zo ontroerend dat Carin op haar verjaardag door vrienden, familie en bezoekers/vrijwilligers van His Homebase werd verrast met een geldbedrag waardoor ze haar zusje in Alaska kon bezoeken. (Na ruim tien jaar!)

In juni was het eindelijk zover en samen met Elsa vlogen ze over de oceaan om eerst een korte stop in New York te hebben van 24 uur en daarna een week in Alaska te zijn om samen het leven daar te delen. De Heer verhoorde zelfs het gebed voor een eland in de tuin, met twee pasgeboren babies!

Op de terugweg via New York weer naar Nederland waar ze daar nog een kerkdienst op Timesquare bijwoonden van Teen Challenge met wie we meer hopen samen te gaan werken.

Bouw je mee aan Gods huis?

Alweer ruim vijf jaar mogen we bouwen aan Gods huis hier in Apeldoorn. Iedere werkdag staan de deuren open en zo hebben we al vele honderden mensen mogen ontvangen, bemoedigen, toerusten, inspireren, trainen maar bovenal: mogen brengen in Gods tegenwoordigheid! Iedere dag verhogen we de naam van Jezus boven elke andere naam, bidden we samen en openen Zijn Woord, en zo bouwen we mee aan Zijn koninkrijk.

In de appartementen hebben vele gasten een tijdelijk thuis gevonden en vanuit dit huis hebben we talloze mensen jong en oud mogen inzegenen en uitzenden voor zendingswerk, een bediening in het land of voor een nieuwe roeping (bijvoorbeeld als aanbidder).

Ook hopen we komend jaar mee te bouwen aan nieuwe huizen van aanbidding en gebed. Zodat er steeds meer communities ontstaan, waar Gods Geest kan werken, door alle generaties heen, zoals we ook in Handelingen kunnen lezen!

Geweldig dat al velen van jullie meebouwen aan His Homebase en Stichting Increase! Zonder de vrijwilligers, de bidders en de gevers zouden we dit werk nooit kunnen doen.

Bouw ook mee door partner te worden!

Door de groei die God ons geeft in meer activiteiten (en ook door de flinke prijsstijging van energie en nieuwe rente van de hypotheek)zijn we dringend op zoek naar mede bouwers in de vorm van maandelijks donateurs. Neem voor meer informatie gerust eerst contact met ons op!

Feitjes:

  • Alles wat binnenkomt op Stichting Increase gaat direct naar de activiteiten, de zendingsreizen of onkosten.
  • Wij ontvangen alleen maar vrijwilligersvergoeding en geen salaris. We leven in het vertrouwen dat God, onze Werkgever, zal voorzien en dat we net als de levieten in de Bijbel mogen ontvangen van de tienden van onze broeders en zusters.
  • Stichting Increase heeft een ANBI status (dus giften zijn aftrekbaar van de belasting) en een sterk bestuur wat wijs omgaat met de inkomsten.

DONATIE / GEVEN

Enorm bedankt dat we zo samen met jullie op pad mogen. Wij voelen ons gedragen door alle vrijwilligers, alle gebeden en giften van jullie.

Een mooie zomer, met veel tijd in de secret place met Hem! Liefs,

Peter en Carin van Essen
Stichting Increase

Volg ons op social media!

Contact
Peter en Carin van Essen
Frankenlaan 38
7312 TD Apeldoorn
Nederland
T 0031 636120585
E stichtingincrease@gmail.com
DONATIE / GEVEN
Of via de bank:
NL54INGB0007380263
t.n.v. Stichting Increase
KVK 65937473
RSIN 856324565